Vi vandrer videre for en rettferdig klimapolitikk

Bli med på markering for klimarettferdighet og klimavandring 10. November

Postet 16/10/18

Lørdag 10. november samles klimapilegrimer og miljøengasjerte mennesker foran Stortinget for å kreve en rettferdig norsk klimapolitikk. I 2015 kjempet vi sammen for en klimaavtale i Paris, og nå krever vi at den må følges opp med handling. Både i Norge og i resten av verden. Blir du med?

På klimatoppmøtet i Polen i desember skal våre ledere diskutere hva som skal til for at verden skal lykkes med målene i Paris-avtalen. Norge må reise til Polen med en god dose ambisjoner i kofferten, og vi skal både heie fram og utfordre klima og miljøminister Ola Elvestuen på veien dit.

Bli med på markeringen og krev en rettferdig norsk klimapolitikk med mindre utslipp og mer penger til grønne løsninger.

Program:

- Åpning v/Klimapilegrim og Lisa Sivertsen, konstituert generalsekretær i Kirkens Nødhjelp

- Appell ved Biskop i Oslo Kari Veiteberg 

- Appell representanter fra Interreligiøst Klimanettverk v/ Hamid Farooq, Muditadevi Bente Kjønstad og Lehmber Sing Dahia 

- Dansenummer fra Jessheim danseskole

- Appell fra Jon Ragne Bolstad (Misjonsalliansen)

- Appell fra Åsmund Aukrust (Ap) og Stefan Heggelund (H), fra energi -og miljøkomiteen

- Musikk fra Vaaje

Programledere er Marie Tangen Olafsen (klima-og miljøutvalget Changemaker) og Kristian Møller Krystad (klimautvalget KFUK-KFUM Global).  

Vi håper å se så mange som mulig foran Stortinget denne lørdagen. Vi deler ut boller, kaffe og kakao😊 

Interreligiøs vandring

I forkant av markeringen vil det også bli arrangert en interreligiøs klimavandring som starter i Grønland kirke kl.12.00. Kirken er åpen fra kl.11.30 hvor det blir suppe og tid til å mingle. Fra Grønland går vandringen videre til Islamic Cultural Centre (ICC-moskeen) og deretter til St. Olav katolske domkirke. Underveis får vi får korte appeller fra Holistisk forbund og Oslo Buddhistsenter. Klimamarsjen ender opp foran Stortinget til klokken 14. 

Bli med på denne vandringen og husk at du kan registrere skrittene dine her på klimapilegrim.no. Sammen er vi mange, sammen kan vi forandre. Hvert skritt teller! Dette kan være en fin mulighet til å samle menigheten og gjøre noe sammen for klimaet.  

Du kan lese mer om arrangementet og holde deg på Facebook: https://www.facebook.com/events/290249548478728/

Vi håper å se deg på pilegrimsvandring og klimamarkering 10. november!

© Klimapilegrim 2015 — 2022