Vi vandrer videre for en rettferdig klimapolitikk

Klimapilegrimer langs Akerselva

Postet 07/06/18

Mange feirer skaperverkets dag i disse dager. Noen menigheter arrangerer Klimapilegrimsvandringer.

Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menigheter arrangerte vandring langs Akerselva sist søndag. Her var ingredienser som bønn, plastplukking og quiz. De satte fokus både på menighetens misjonsprosjekt i Mekong og på plast og klimaendringer som lokale og globale utfordringer. Oppfordringen var: Bli med å be – vandre – handle!

Dette er en spennende måte å blåse liv i misjons- og klimaengasjementet samtidig, og kan inspirere andre til å gjøre noe tilsvarende i sine menigheter. Registrer arrangementet ditt her.

Klimapilegrim

Klimapilegrim startet som en nasjonal, tverrkirkelig mobilisering for en rettferdig klimaavtale i Paris i 2015. Bare i Norge vandret klimapilegrimer til sammen en og en halv gang rundt jordkloden! Etter 2015 fortsetter vandringen mot en rettferdig norsk klimapolitikk. Paris-avtalen var en viktig seier, og startstreken for et arbeid som ligger foran. Nå må jobben gjøres her hjemme for at norsk klimapolitikk blir ambisiøs nok til å nå målene i klimaavtalen.

Klimepilegrim vil også være tema på Olavsfestdagene og Arendalsuka i sommer, og det er flere muligheter til å engasjere seg i høst og særlig i 2019.

Som i 2015 vil det også i år være mulig å registrere vandringer og antall mennesker som deltar. Det gjøres på hjemmesiden til Klimapilegrim. Før registreringen kommer på plass, kan man kontakte styringsgruppa direkte, kontaktinformasjon til personene står lenger nede i artikkelen.

Inspirasjon

Så la dere gjerne inspirere av menighetene i Oslo, og kombiner for eksempel søppelplukking med å informere og engasjere rundt et grønt prosjekt.

Og ta gjerne med den gamle pilegrimsbønnen til St. Birgitta, fra 1300-tallet: "Herre vis meg din vei og gi meg vilje til å gå den!"

Les mer om Akerselva-vandringen her 

© Klimapilegrim 2015 — 2024