Vi vandrer videre for en rettferdig klimapolitikk

Markering for klimarettferdighet 10.november

Postet 15/11/18

«Nå vet vi. Vi har ingen unnskyldning til å la være å ha en ambisiøs klimapolitikk»

Det var budskapet fra stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) til de 120 klimapilegrimene og miljøengasjerte som lørdag 10.november samlet seg til en markering for klimarettferdighet foran Stortinget i Oslo. Mange trosset regnværet og deltok også på en klimapilegrimsvandring gjennom inter-religiøst klimanettverk i forkant av markeringen.

/

Foto: Silje Thoen

Det ble holdt sterke appeller fra blant annet biskop i Oslo, Kari Veiteberg, som snakket om Kirkens ansvar for å fremme klimarettferdighet, Imam Hamid Farooq, Muditadevi Bente Kjønstad og Lehmber Sing Dahia som fortalte om hvordanansvaret for jorda henger sammen med tro og livssyn og Jon Ragne Bolstad fra Misjonsalliansen fortalte om deres arbeid i Vietnam og om hvordan menneskene der blir direkte rammet av klimaendringene. I tillegg til apellen fra Stefan Heggelund (H) tok også stortingsrepresentant Åsmund Aukrust (Ap) til orde for at vi må kutte mer på hjemmebane, i tillegg til det Norge allerede gjør ute.

/

Foto: Silje Thoen

I tillegg fikk vi et sterkt dansenummer fra elever på Jessheim danseskole, og Vaaje avsuttet med fin musikk.

/

Foto: Silje Thoen

Takk til alle som møtte opp. Vi i Klimapilegrim er fylt med pågangsmot og vilje foran et nytt klimatoppmøte i Polen i desember der vi skal jobbe for at verdens ledere kommer sammen om en mer rettferdig klimapolitikk! 

© Klimapilegrim 2015 — 2023